Bize rekabet için Rocky değil, Busenaz lazım
“Bugün ülkemizde donanımdan işletim sistemine, şirketlerin kullandığı ERP yazılımından güvenlik çözümlerine kadar birçok şeyi yapacak bilgi birikimi mevcut. Bunları daha önce başardığımız yöntemleri kullanarak gerçeğe dönüştürelim. Bunu yapabiliriz, yapmalıyız da.”
ERP nedir? İhtiyaç mıdır? Lüks müdür?
Başlığımızdaki soruları son zamanlarda bazı işyeri sahibi dostlarımızdan sıkça duyuyorum. Samimiyet derecemize göre “İnternete bak” şeklinde cevapladıklarımda oluyor. Fakat genel itibariyle cevaplamak zorunda kalıyorum. Yani kısacası bizler danışmanlığı bir nevi “sebil” şeklinde veriyoruz. Yukarıdaki sorularla çok sık karşılaşınca bu konuyla ilgili yazmak şart oldu. ERP’nin İngilizce açılımı Enterprise Resource Planning, Türkçesi ise Kurumsal Kaynak Planlaması…
Yazılım sadece kod yazmak mıdır?
Aldığım bir e-postada okurumuz serzenişte bulunuyordu. Yazdığı e-postanın özeti sayılacak cümleleri şunlardı: “…Kurtuluş yazılımda diyorsunuz. Bakıyorum her konuda birileri bir şey yazmış. Tamam. Yazılım işine girelimde ne yazalım?” Gerçi okurumuz bu serzenişinde kısmen haklı. Fakat kısmen de haksız. Çünkü yazılım sektörüne çok dar bir pencereden bakıyor. Onu suçlamıyorum. Çünkü bilgisayarlar hayatımıza girdiğinden beri yazılım konusunda herkeste genel olarak şöyle bir algı oluştu. Yazılım denince öncelikle işletim sistemi ve ofis programları olarak algılıyoruz. Cep telefonlarının hayatımızdaki yeri yakınsamanın verdiği itici güçle mobil bilgisayarlara dönüşmesi mobil yazılımlar kavramını da algımıza yerleştirdi. Yazılım denince genelde bu üç segmenti algılıyoruz.