Bilişimde Telif Hakları Baskısı; Avukat Satıcılar Dönemi mi?
Maalesef bilişim sektörünün yazılım tarafındaki treni 1980-90lardan itibaren kaçırdık. O dönemde altyapısı düşük yazılımlar bile yıllar içinde tecrübe ve bilgi birikimlerini artırıp, bugünlerin bilişim devleri haline geldi. Böyle olunca da, bugün 50-60 milyarlara varan bilişim teknolojileri bir yandan verimliliğimize ve iş yapış süreçlerine olumlu katkıda bulunurken, diğer yandan “bütçe açığına” en büyük deliklerden birisini açıyor.…
Oyun dediğin çok ciddi bir iştir
Oyun denildiğinde herkesin aklına ilk gelen “boşa harcanan zaman” oluyor. Hele bu elektronik oyunsa, durum daha da vahim. Bir yandan çocuğun psikolojisi ya da vücudunda (gözü ya da el eklemlerinde) bozukluklar filan anlatan doktorlar, sosyologlar, psikologlar, diğer yandan bu oyunların çocukların derslerine kötü etkiler yaptığını düşünen eğitimciler ve aileler ve en kötüsü bu oyunların şiddet…
Yoğurt böyle yenmez ey Microsoft!
2009 yılının son çeyreğinde Microsoft internet kafelere yönelik bir kampanya başlatmıştı. Kampanyanın ismi “3+ İnternet Kafe Projesi”. Bu proje ile yasal yazılım kullanmayan internet kafelere bir imkan sağlanıyordu. O dönemde yazdığımız yazılarda bu kampanya ile ilgili aleyhte yazılar yazmıştık. Bu yazılarda kampanyanın konusunu değil, şeklini ve uygulanan fiyat politikasını eleştirmiştik. Hala yazdıklarımızın arkasındayız.
Dünya birincisiyiz!
Bir dönem trafik kazalarında dünya birincisiydik. Bu konu birkaç kişinin bir araya geldiği küçük arkadaş toplantılarındaki sohbetlerde bazen tirajik bazen de komik durumların yaşanmasına sebebp olurdu. Uzun zamandır bu konuyu takip etmiyorum ama çevremden duyduklarıma göre bu konuda kısmi bir düzelme olmuş. Hala dünya birincisi miyiz ben bilmiyorum. Fakat dünya birincisi olduğumuz yeni bir konu var: İnternet virüsleri.
İnternet Kafelerin Onuru
24 Kasım 2009 tarihinde internet kafeleri ilgilendiren bir yazı yazmıştım. Bu yazıma 24 Aralık 2009 tarihinde bir tekzip gelmişti. Oysa ben haklıydım ve cevap olarak çok şey yazabilirdim. Bir çok e-posta aldım tekzipe neden cevap yazmıyorsun diye. Bir sürü tahmin üretildi. Fakat cevap yazmamamın tek sebebi kendi iç dünyamdır. Çünkü bir konuda yazı yazıyorsam yüzde 100 haklı olduğuma emin olmam lazım. Yoksa yüzde bir bile haksız olduğumu görürsem vicdanen huzursuz olurum.