Siber dünyanın yazılım cephesi
Bilişim sektörü konusunda her zaman yerliden yana oldum. Meslek hayatım boyunca gerek yazılım gerekse de donanım olsun yerli olarak bir şeyler yapanları gücüm nisbetinde hep destekledim. Nitekim yılın son haftasını sektör olarak yazılım ambargoları gündemiyle geçirdik. Bu zamana kadar söylediklerimizin doğruluğunun teyidine kendi adımıza sevinelim mi yoksa üzülelim mi bilemedik.
Yerli yazılımlara pozitif ayrımcılık şart
22 Ağustos 2016 tarihinde başlığı “Cari açığa çare milli yazılım” olan şöyle bir haber okudum: “Türkiye’nin bilişimde barındırdığı 27 milyar dolarlık pazar hacmi, 30 milyar doları bulan cari açığa çare olabilir. ‘Sanayi 4.0’ dönüşümünde kilit rol oynayan yazılım sektöründeki yatırımlarla yüksek katma değerli yazılım hizmeti ihracatı gerçekleştirebilecek olan Türkiye, aynı zamanda milli siber güvenlik ağını…
Bilişim’de 2008’in iz bırakanları
Adettendir, her yılın ilk yazısında biten yılın özeti yapılır. Bu özeti yapmak aslında çok faydalıdır. Çünkü tüm bir yılı derli toplu görmek vakanüvistlerin işini kolaylaştırır.
2007’den aklımızda kalanlar
Adettendir. Her yeni yılın başında bir önceki yılın değerlendirmesi yapılır. Sonra da yeni yılın neler getireceği. Biz de adeti bozmayalım. 2007 yılı bilişim dünyasında nasıl bir iz bıraktı. İşte bizim aklımızda kalanlar:
Vefat
Bilgisayar dünyasının yazılım eşrafından, Penguen Sevenler Derneği eski başkanlarından, Linus Torvalds ve Richard Stallman oğlu, Debian, RedHat, SuSe ve Slackware’in babası LINUX Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur.