Türk Telekom’un 4 Ekim 2019 tarihli Yönetim Kurulu toplantısı
Türk Telekom’un son Yönetim Kurulu toplantısı 4 Ekim 2019 Cuma günü yapıldı. Son bir yıldır Yönetim Kurulu’nda oluşan genel teâmül şu şekilde: Her Cuma günü “istişare” adı altında toplanmak ve her ayın son Cuma günüyse “Yönetim Kurulu” olarak toplanmak. Yönetim Kurulu üyelerinin ajandasına göre “Yönetim Kurulu” toplantısı daha erken de yapılabiliyordu. Bu Yönetim Kurulu toplantısını farklı kılansa hem aybaşında olması hem de yaşanan depremin getirdiği olağanüstü sonuçlar.
Beni takip edenleriniz bilir. Her Yönetim Kurulu toplantısını veya sonuçlarını yazmam. Yazıyorsam bir sebebim vardır. Lâfı çok uzatmadan bu toplantıdan yaptığım çıkarımları sizlerle paylaşayım. Sebebini sizler nasılsa çıkartırsınız.
Yönetim Kurulu toplantılarında açık bölümde oluyor, kapalı bölümde. Her toplantıda illa kapalı bölüm olacak diye bir kuralda yok. Bilmeyenler için söyleyeyim. Açık bölüm, konuşulan konuya göre ilgili danışman, GMY veya direktörlerinde katıldığı bölüme deniyor. Kapalı bölüm ise sadece Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı bölüme deniyor.
Açık bölümde konuşulan en önemli konu tabii ki deprem sonrası yaşanan problemler. Bu bağlamda alınan en önemli karar ise acil durumlarda Türk Telekom’un kesintisiz hizmet verebilmesi için olmazsa olmaz olan teknoloji yatırımlarının hızlıca yapılabilmesi. Bunun gerçekleşebilmesi için finans bölümündeki süreç ve onayların hızlandırılması. Bu karar isabetli olmuş. Çünkü deprem sonrası yaşanan problemin asıl sebebi ne finans ne de teknoloji departmanlarından kaynaklanıyordu. Asıl sebep karar alma ve onay süreçlerinden kaynaklanıyordu.
Kapalı bölüme gelince… İşte bir çok şeyin konuşulduğu bölüm. Neler konuşulduğunu tabii ki bilmiyorum. Fakat sizlere şu kadarını söyleyebilirim. Alışılagelen kapalı toplantılara göre çok uzun sürdü. Depremden, son çeyrek bilançosuna; satıştan, kimlerin talip olduğuna kadar bir çok konu konuşulmuştur. Fakat ben, bu toplantıyı uzatan asıl konunun yapılması düşünülen değişiklikler olduğuna inanıyorum.
Geçen ay hepinizin bildiği gibi Türk Telekom’da C level dediğimiz düzeyde değişiklikler yapılmıştı. Geçtiğimiz hafta ise direktör düzeyinde değişiklikler başlamıştı. Önümüzdeki günlerde C level ve direktör düzeyindeki değişikliklerin devam edeceğini söyleyebilirim. Bana kim gidecek, kim gelecek diye sormayın ne olur. Gidecek olanlarda, gelecek olanlarda Türk Telekom için değerli isimlerdir diye düşünüyorum. Neticede Yönetim Kurulu’nun birinci görevi Türk Telekom için en doğru kararları almaktır. Tabii ki Türk Telekom’un Türk Milleti’ne ait olduğunu hiç bir zaman unutmadan.
Kısacası, Türk Telekom’da insan kaynağı bağlamında değişiklikler devam edecek.
Not: Bu yazı 7 Ekim 2019 saat 00:15’de yazıldı. Bu vakit itibariyle KAP’a düşen bir şey henüz yok. Yazımız sabah saat 9:00’da yayına girecek şekilde zamanlandı. O saate kadar olurda KAP’ta bir duyuru falan olursa bizimle bir ilgisi yoktur. 🙂
Musa bey selamlar. Acaba bu toplantılarda “senelerdir port olmaması sebebiyle hizmet veremediğimiz yerler var” deniliyor mudur? Ben denildiğini sanmıyorum. İstanbul da 3 yıldır port beklemekteyim ve müdürlük kanalı planlamaya bile alamıyor ekonomik durumdan kaynaklıymış.
Başvurulmadık yer kalmadı. Telekom a bir komşumuz şu dilekçeyi yazmış , port kaç para ise biz verelim. Elbette bu işin latifesi ama bu port konusu neden gündemden düşmüyor ve port kaç para gerçekten? Neden biz senelerdir bekliyoruz ve telekom neden adım atmıyor? İstanbul Ümraniye ilçesi.
Musa bey yazılarınız da tesiriyle elim tetikte gözüm ufukta 3Ç sonuçlarının ilanını bekliyorum. Sizlerden bir yazı görebilecek miyiz bu çeyrek sonuçları üzerine?
Ömer’e cevap: Üçüncü çeyrek sonuçları önceki çeyrekler gibi başarılı. Şimdilik bu kadar yazayım. 🙂
Musa Bey, türk-internet sitesinde Fusun S.Nebil TT konusunda bir yazı yazdı. Birçok haber sitesinde yazıya konu iddialar yer aldı. Yazıyı okudunuz mu ve iddialar konusunda görüşlerinizi merak ediyorum.
Ayrıca, beklenen gmy atamaları henüz gerçekleşmedi. Gmy’ler başta olmak üzere aşağılara kadar inecek olan ciddi bir organizasyon değişikliği olacak mı ? Bildiklerinizi ve yorumlarınızı heyecanla bekliyorum.
Sadık’a cevap: Sadık bey, Füsun hanımın yazısını okudum. Füsun hanım hem sektörü hem de gazeteciliği bilen bir meslektaşımızdır. Bilmediği konuda yazan biri değildir. İddialar konusunda araştırmadan bir şey söylemem doğru olmaz. Araştıracağım. GMY’lerden başlayıp aşağıya doğru inen bir organizasyon değişikliği olup olmayacağını bir kaç gün içinde yazacağım. Takipte kalın. 🙂
Musa Bey, Füsun Hanım’ın yazısını bende okudum. Füsun Hanım’ın yazdıkları tamamen doğru. Hatta yazmadıkları ya da yazamadıkları bile var. Öylesine entrikalar dönüyor ki, akıl alır gibi değil.
Şu anda güçlü durumda olanlar pelikancılar olarak bilinen grup.Kendi adamlarını hangi pozisyona getirdiklerini ve aşağıya doğru hangi isimlerin bu yapıyla uyumlu kişilerden oluştuğunu her ne kadar yazmaya cesaret edemeseniz bile sizlerde çok iyi biliyorsunuz. TT’den reklam ya da satın alımlarla pelikan yapısına aktarılan paraları araştırdığınızda bile bu kavganın nedeni konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.
Son “Omer” ile “Ömer” aynı değil, okuyanların kafası karışmasın.
Bu bahaneyle Omer bey’e bir sorum olacak. Acaba Türk Telekom’dan geçtiğimiz zamanda ayrılmış olan bazı C seviye isimlerin, ve en tepedeki de diyeyim, bu kavga sebebiyle ayrılmış olma ihtimalle var mı? Yoksa bu kavgadan hariç bir durum mu?